BEIT HALOHEM en waar klein Israel groot in is

Israel de kleine schitterende parel in het Midden Oosten..

Het kleine democratische prachtige land waar wij zo van houden is omringd met vijanden en gaat geregeld gebukt onder terreur, Hamas, Hezbollah , Daesch etc., hebben het allemaal gemunt op het kleine land aan de Middellandse zee.

Behalve de talrijke oorlogen die Israel in zijn korte bestaan heeft moeten doorstaan, zijn er ook nog de vele terreur – en raket aanvallen.  Dankzij het IDF en de hoogwaardige  technologie heeft Israel oorlogen gewonnen en veel raketaanvallen af kunnen slaan.  Maar dit vergt een hoge menselijke tol .

Veel soldaten en burgers betalen de hoogste prijs, hun leven… veel, zelfs teveel anderen betalen tot op de dag van vandaag nog steeds.. Ze zijn blijvend invalide, lichamelijk, geestelijk of een combinatie van beiden.

13906626_980797615366803_6453370133668059825_n

Vorige week was ik in israel. Nati Hakshur, die ernstig gewond raakte bij een raket aanval in zijn woonplaats Beersheva in 2011 en 1 been verloor en een zwaar functieverlies in zijn andere been heeft opgelopen stelde voor om een rondleiding te geven in het revalidatie centrum Beit Halohem in Tel Aviv.

We gingen er naar toe en direct viel op wat een prachtig gebouw het was met een schitterende tuin . Terwijl we naar binnen liepen kwamen we binnen in een luxe kunstgalerij. Schilderijen, beeldhouwwerken, mozaik.. schitterende uitingen van beeldende kunst.. In niets leek het op een koud en kil revalidatiecentrum .

De film die we te zien kregen vertelde ons over de doelstelling van Beit Halohem.  Het is een revalidatiecentrum voor gewonde veteranen en burgers die gewond zijn geraakt door terreur. Er zijn er 5 in Israel. In Beersheva, Jerusalem, Tel Aviv, Haifa en Ashdod. Het unieke is dat niet alleen de getroffen personen welkom zijn, maar ook hun familie, partner, kinderen want zo’n handicap treft het gehele gezin. Thans zijn er zo’n 50.000 “members”  maar helaas zal  dit aantal niet stabiel zijn..Want zolang er geen vrede is zullen er slachtoffers vallen.

We kregen een rondleiding en je kunt het niet zo gek bedenken of het is er mogelijk.. het geheel heeft meer weg van een luxe country club dan van een kil revalidatiecentrum.. alle sporten worden beoefend.. werkelijk alle.. er is een zwembad met olympische afmetingenRenovatedOlympicPoolwithNewRoofing_-2-768x400. tennis banen.. schiet banen.. zalen waar goalball <visueel gehandicapten> wordt beoefend.  Rolstoel basketbal, dansen etc etc etc.. Een prachtige fysiotherapie ruimte.. gelegenheid voor hydrotherapie etc..

 

Olympische sporters oefenen er voor de paralympische spelen.  Maar het mooiste is toch dat de mensen weer zien dat er hoop is. Hoop op leven nadat in 1 klap je leven verwoest leek. Lotgenoten leren van elkaar. Nieuwkomers worden begeleid door “oud gedienden”  en zien dat het mogelijk is om te leven.. dat liefde overwint. Ik heb zelden zo”n motiverende en stimulerende omgeving gezien. Wat prachtig om te zien dat mensen er over het algemeen met een lach rondlopen en het 1 grote familie is. Er worden uitjes georganiseerd die worden bekostigd door donaties.  Die natuurlijk welkom zijn!!!!

Het is écht de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze plek!! Om te zien en te voelen wat leven is.. om te kunnen relativeren.. om trots op Israel te kunnen zijn..

En natuurlijk na een bezoek aan dit Paradijs van Hoop voor de zwaarst getroffenen van Israel juichen we extra voor de paralympisch sporters van Israel in Rio de Janeiro!!!

Am Yisrael chai

120127121231451_Israel_Icon_140

About The other side Is Real

My name is Sabine Sterk and since I was very young I was a fanatic Israeli supporter. My father worked for the UNTSO and was sent to the Middle East when I was 12 years old. I lived in Syria and Israel and saw from a young age the difference between the cultures… When I returned to the Netherlands I noticed that the Anti Israel sentiment was increasing and I started to fight this. I admire Israel for all the good things that are achieved in the country. I am not religious and my motto is: Israel has the right to exist and Israel has the right to defend herself. As long as I live I will stand up for Israel and speak out on behalf of her. My ultimate dream is to find work in Israel or for Israel… I still hope to Fulfill that dream anytime soon… There is nothing I want more. I am passionate, a true Zionist supporter, enthusiastic, impulsive, impatient, honest but always try to live the best I can.
This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s