BDS en de hypocrisie van de Nederlandse Regering

Er zijn al heel veel artikelen verschenen over BDS beweging. BDS staat voor Boycott Divestment and Sanctions.  Deze beweging heeft volgens eigen zeggen het nobele doel om politieke en publieke bewustzijn te bewerkstelligen voor de situatie en mensenrechten in bezette gebieden, om via een economische boycot regeringen te dwingen om hun beleid te herzien, de mensenrechten te verbeteren en de bezetting te beëindigen.

Screen-Shot-2014-06-22-at-10.30.16-PM

Mooi toch? Een schitterende ideologie, vol liefde voor mensen  en gericht op de vrede toch?  Zoveel gebieden in de wereld die bezet zijn, waar de mensenrechten op verschrikkelijke wijze geschonden wordt… Prachtig dat daar nu aandacht aan wordt besteed.  Westelijke Sahara, Cyprus, Argentina ( falklands)  Tibet. Bezette gebieden, door offensief geweld bezet.  Deze gebieden die ik nu net noem gaan nog steeds gebukt onder het juk van offensieve bezetting. Maar wat te denken over de Nederlandse Antillen?  Ingelijfd door Nederland?  Wat te denken aan Suriname, wat pas zeer recent in de geschiedenis onafhankelijk van Nederland werd, wat te denken van Indonesië, de politionele acties in Indonesie? De échte oorlogsmisdaden door Nederland gepleegd daar en niet uit defensieve overwegingen, neen uit offensieve overwegingen… zwarte vlekken in onze vaderlandse geschiedenis.uitgelicht

Een prachtige beweging dat BDS.. Of toch niet? Neen.. BDS richt zich uitsluitend en alleen op Israël en de betwiste gebieden. Betwist? Ja Betwist, want behalve dat de staat Israel met instemming van de bijna unanieme Volkerenbond in 1948 werd uitgeroepen, heeft Israel altijd gestreefd naar vrede met de haar omringende buren.  Israel accepteerde het verdrag van San Remo en de daaruit voortvloeiende stichting van de staat Israel .  Echter daags na het uitroepen van de Staat vielen de buren Israel aan, een offensieve daad, waar Israel tegen alle verwachtingen in als winnaar uit de bus kwam.  Tijdens de 6-daagse oorlog in 1967, waarbij na jaren van schermutselingen Egyptische legers , samen met Syrische legers Israel andermaal aanvielen veroverde Israel de Sinai en de Golanhoogte. Het was wederom een offensieve daad van de buren van Israel waarbij Israel wederom glansrijk uit de strijd naar voren kwam.  De lafhartige Yom Kippur Oorlog in 1973, een aanval van de  vredelievende buren ( inclusief militaire manschappen uit Marokko, Algerije, iraq, Saoedi Arabia ) van Israel tijdens Israel’s heilige feestdag “Grote verzoendag”, bewees maar weer dat Israel immer op zijn hoede moest zijn en dat de Golanhoogte van bijzonder strategisch belang voor het kleine land is.  Kortom Israel heeft de gebieden die nu bezet worden genoemd door de BDS beweging niet offensief verkregen maar uit pure defensieve acties.

Hoe komt het dan toch dat BDS zich niet richt op groepen die hun “bezette” gebieden hebben verkregen uit offensieve oorlogen of daden maar alleen op die groep die hun gebied heeft verkregen uit een defensieve actie?  Dit antwoord is gemakkelijk BDS bestaat alleen dankzij de haat naar Joden en is dus puur antisemitisme.  Om de hypocrisie  aan te tonen: Wat wordt er geboycot?

 • Groente, fruit en andere landbouw goederen uit Judea&Samaria, Golan en Oost Jerusalem( officieel) maar uit geheel Israel onofficieel
 • Sportploegen uit Israel
 • Artiesten uit Israel

Wat wordt er niet geboycot?

 • Medicijnen uit Israel
 • Medische vindingen zoals remedie tegen verstopte aderen, tremors bij Parkinson, prostaat kanker en nog vele vele vindingen meer.
 • Hulp bij rampen. (philipijnen, haiti, vluchtelingen in Griekenland etc)
 • Technologische ontwikkelingen en technische producten ( componenten voor mobiele telefoons, computers, software etc etc etc)

Hoe verschrikkelijk hypocriet is dit.  Barry Shaw heeft in zijn boeken Fighting hamas BDS & Antisemitisme   en zijn boek BDS for Idiots ( klik op het boek om te kopen) heel duidelijk en helder BDSforidiotsalle waar- en vooral onwaarheden van de BDS beweging beschreven.  In zijn laatste boek is zelfs een heel hoofdstuk over de BDS beweging hier in Nederland opgenomen.

De BDS beweging hier in Nederland beweert dat ze “opkomen voor de Palestijnse rechten” .Hoe verschrikkelijk onwaar dit is bewijst het debacle met de Israelische fabrikant “Sodastream” gelegen in Judea@Samaria, waar duizenden Palestijnse werkers hun brood verdienden, waar gelijkheid was tussen Palestijnen en Joden. Die zeer positief was voor de economie, stabiliteit en het welzijn voor de omgeving en de Palestijnen.

De BDS beweging vond dat de fabriek dicht moest en wat gebeurde er.. de fabrikant koos eieren voor zijn geld en verhuisde naar een plek buiten de betwiste gebieden, daarmee verloren duizenden Palestijnen hun baan en Israel?  Israel gaat zijn export uitbreiden naar azie, naar sovjet unie.. .Israel tref je niet.. maar wel de zogenaamde doelgroep …

Kortom BDS is een organisatie die meer kwaad doet dan goed.  Die pure antisemitische motieven heeft, was dit niet het geval dan zouden alle door offensieve daden verkregen gebieden geboycot moeten worden. Dit wordt niet gedaan, men is slechts hysterisch bezig met 1 land, met 1 groep, het enige democratische land in het Midden Oosten namelijk Israel .12509108_861276953985537_9062167155253661906_n

 

En Nederland? Dit jaar 6 maanden voorzitter van de EU?  De EU die kostte wat kost met oogkleppen voor de labeling wil doorzetten, de labeling van producten uit Judea&Samaria , Golan en Oost Jerusalem.

Nederland wil opnieuw het braafste jongetje van de klas zijn.  Nederland gaat opnieuw mee met de massa en in plaats van de Joodse staat te steunen  wil zij opnieuw Stickers op Joden of uw blogger bedoelt natuurlijk stickers op Joodse Producten.  Nederland, uitgerekend Nederland met procentueel de meeste Joodse burgers die in de tweede oorlog zijn weggevoerd, (met steun van de Nederlandse politie)  als vee naar de vernietigingskampen, datzelfde Nederland die het nodig vond om over de hoofden van de weinige overlevenden belasting te gaan heffen gelijkend op pure maffia praktijken, hetzelfde Nederland waar de Koningin het niet goed vond als er Joodse kinderen in de klassen van de prinsesjes kwamen te zitten.. Het Nederland met zijn oorlogsmisdaden tijdens de politionele acties in Indonesie..  DAT  NEDERLAND.. DAT NEDERLAND  wil nu, op 26 mei 2016 tijdens het debat over de labeling,  zijn vingertje gaan opheffen en roepen de BDS beweging heeft gelijk ( wat aantoonbaar niet juist is)  we gaan stickers plakken . Wij kunnen en mogen dit nooit tolereren Never Again.

NEDERLAND SHAME ON YOU

About The other side Is Real

My name is Sabine Sterk and since I was very young I was a fanatic Israeli supporter. My father worked for the UNTSO and was sent to the Middle East when I was 12 years old. I lived in Syria and Israel and saw from a young age the difference between the cultures… When I returned to the Netherlands I noticed that the Anti Israel sentiment was increasing and I started to fight this. I admire Israel for all the good things that are achieved in the country. I am not religious and my motto is: Israel has the right to exist and Israel has the right to defend herself. As long as I live I will stand up for Israel and speak out on behalf of her. My ultimate dream is to find work in Israel or for Israel… I still hope to Fulfill that dream anytime soon… There is nothing I want more. I am passionate, a true Zionist supporter, enthusiastic, impulsive, impatient, honest but always try to live the best I can.
This entry was posted in Boycot en Labeling Israel. Bookmark the permalink.

2 Responses to BDS en de hypocrisie van de Nederlandse Regering

 1. barryview says:

  Thank you for writing about my new book ‘BDS for IDIOTS.’
  I write about how easy it is to expose the lies of the BDS bogus arguments.
  I quote my Amsterdam experience where one of my talks was infiltrated by leading Dutch BDS activists. I easily proved they care little for Palestinian Arabs and simply use them as a weapon to target Israel with their emotion-laden lies.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s