Vechten voor je land..

Het mooie aan Israel is voor mij de onvoorwaardelijke liefde die het overgrote deel van de Joodse inwoners voor het land heeft, de saamhorigheid. Natuurlijk, Joden onderling maken een hoop herrie en ruzie. Altijd discussies, ik word er soms doodmoe van.  Maar als het erop aan komt dan is het volk één.

idf1

Voor de meeste jongens en meisjes is het dienen in het leger geen probleem of zelfs een eer. Men doet het uit vaderlands liefde, plichtsbesef en uit respect voor de voorouders die de kampen overleefd hebben.  Het dienen in het Israelische leger (IDF) is geen sinecure mannen zijn 3 jaar van hun leven aan het dienen en vrouwen 1,5 jaar en dan spreken we nog niet over de jaarlijks “terugkom dagen” tot je 45st verjaardag!!.

IDF disaster team departs for Nepal

(IDF disaster team departs for Nepal )

Een mooie en gevaarlijke plicht. Iedere soldaat verdient voor mij een stoel in de hemel.  Het gaat de jongelui niet om geweld of moorden, zoals de kwaadaardige tegenpartij graag beweert, het gaat erom dat zij, soms helaas met hun eigen leven, beschermen wat ze dierbaar is. Ze doen dit met hoge morele waarden en normen, altijd bereid anderen, jazeker, ook arabieren te helpen. Alle eer en alle respect daarvoor..

Hoe anders is het in de Arabische landen geteisterd door IS, Hezbollah, Taliban,Al Qaida . Mannen in de bloei van hun leven, vluchten massaal naar Europa, Europa omdat daar de economische situatie beter is dan in bijvoorbeeld Turkije. Ze laten vrouwen en kinderen achter en zijn niet van plan om zich te verenigen en tegen de bezetters te vechten. Laf in mijn ogen.  Als je werkelijk van je land houdt dan vecht je ervoor.

Verbazingwekkend is dan ook als je diezelfde mannelijke vluchtelingen in Europa hoort praten over het land wat ze opvangt. In Nederland is het eten niet goed, ze hebben geen televisie en moeten soms wel 1 jaar wachten voor ze hun huis met 10.000 euro inrichtingskosten eindelijk krijgen.

optocht_heumensoord

(Foro omroep Gelderland)

Ondertussen zie je op hun sociale media, talloze foto’s van ” I love Syria” “Syria forever” en “Free Palestine”…. Ja.. zelfs bij de zogenaamd christelijke Syriërs  kom je dit soort posten tegen. Hoe bizar dit is wordt pas echt duidelijk als je weet dat alleen in Israel, als enige land in het Midden Oosten,  christenen gelijkwaardig zijn. Ongelofelijk dat je als “getraumatiseerde” vluchteling tijd hebt om het Joodse volk zo te haten.

Wat een verschil is het toch met de democratie Israel, waar men niet laf wegrent welke terreurdaden er ook op de Joodse bevolking gepleegd worden. Nee de Arabische  betweters die laf hun land verlaten kunnen het niet laten om ook nog eens de eeuwige Jodenhaat ( vermomd als (anti zionisme/israelhaat)  te exporteren naar Europa..

 

Voor mij geldt.

Israel en IDF  the only shining stars in a big big big sea of Darkness..

Am Yisrael Chai

About The other side IsReal

My name is Sabine, living in Holland but with a heart and Soul in Israel.. Proud Zionist, with a mission to tell the truth
This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vechten voor je land..

  1. Een ware patriot! ♥

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s